HØSTEMELDING UKE 29

Hva Hvor Hvordan Hvor mye
Åkeren:
Reddiker: Nedenfor squashen Se om du ser litt av toppen, bare ta tak i grasset og løft opp. Reddikene våre har forskjellige farger hvite, sorte, røde Til ditt forbruk
Ruccula: Nedenfor squashen Klipp eller bryt av Til ditt forbruk
Savoy kål: Nedenfor knutekålen Kjenn på hodene og ta de som er hardest. Bruk kniv og skjær hodet av. 1 stk pr. andel – 2 stk når du har familieandel
Knutekål :Til ventre for cirkelen Ta tak i bladene og dra den opp, vri av bladene og la de ligge igjen i åkeren. 2 -3 stk pr. andel
Squash Øverst til høyre på åkeren Ta tak i squashen og vri forsiktig rundt, slik at du ikke ødeleggermorplanten Til ditt forbruk
Urtefelt:
Salvie urtebed klipp/knip av Har gått hardt utover salvien i vinter, men høst bladene, legg meierismør i panna og stek bladene
Løpstikke urtebed klipp/skjær av Løpstikke – her er det bare å høste – se etter de yngste bladene.
Russisk Estragon urtebed klipp/skjær av Her er det bare å høste ivei, høst buketter som du henger til tørk hjemme.
Mynter urtebed klipp av Ikke så mye mynte i år,men høst buketter som du henger til tørk hjemme.
Sitronmelisse urtebed klipp av Langt nede på feltet vil du finne sitronmelissen.
Kinesisk gressløk urtebed klipp/knip av – høst litt på flere planter og ikke kutt ned hele tuva på en plante. Høst og frys ned denne deilige hvitløksmakende gressløken
Bærfelt nede ved tunnelen og espaliefeltet opp ved våningshuset.
Bringebær: bærfeltet Plukk modne bær. Plukk til dessert og litt til.
Rips røde og hvite bærfeltet: – espalierfeltet Oppe på espalierfeltet er det viktig at du tar med deg hele rakkelen når du plukker. Her er det nok til alle – vær så god, plukk ivei.
Solbær bærfeltet:- espalierfeltet Oppe på espalierfeltet er det viktig at du tar med deg hele rakkelen når du plukker. Her er det nok til alle – vær så god, plukk ivei.
Stikkelsbær: Espalierfeltet Her blir det en og en som plukkes Vi har ikke så mange stikkelsbærplanter, plukk til en smak eller litt syltetøy.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *