Høstemelding uke 33

Hva Hvor Hvordan Hvor mye
Åkeren:
Brokkoli Første felt på venstre side Brokkolien vår kommer med mange sideskudd etter at midt kålen er kuttet. Til din andel
Blomkål Nedenfor brokkolien Bruk kniv og skjær av blomkålhodet. Blomkålen har blitt stor og det er mye – forsyn dere!
Romanesco Nedenfor blomkålen Bruk kniv og skjær av. Ta de største først Romanescoen det kommer mye på en gang så høst og kos dere
Grønnkål Nedenfor sirkelen Bryt av de nederste bladene Til din andel
Rødkål Nedenfor grønnkål Kjenn på hodet at det er hardt, skjær av med kniv 1-2 stk pr. andel pr. uke
Spisskål Nedenfor rødkålen Kjenn på hodet at det er hardt, skjær av med kniv 1-2 stk pr. andel pr. uke
Kålrot Nedenfor spisskålen Det er de første radene fra grassveien som er klar for høsting. 1 pr andel
Potet Helt nederst på jordet helt til høyre Ta tak i riset og dra opp, bruk grevet og grav fram potetene – ta med alle, men kast de som er grønne. Til din andel
Spinat Nedenfor squashen Skjær av bladene Til din andel
Salat Nedenfor squashen Her plukker du blader fra salaten – ikke skjær av hele rosetten. Til din andel
Reddiker Nedenfor squashen Se om du ser litt av toppen, bare ta tak i grasset og løft opp. Reddikene våre har forskjellige farger hvite, sorte, røde Til ditt forbruk
Ruccula Nedenfor squashen Klipp eller knip av Til ditt forbruk
Dill Ved siden av spinaten Klipp, eller knip av ønsket mengde dill Til din andel
Mangold Sør i det øvre feltet Skjær av bladene – de ytterste først Til din andel
Rødbeter Ved siden av mangolden Se etter de største og ta godt tak i bladfestet og dra opp – bladene er gode i salaten Til din andel
Polkabeter Ved siden av mangolden Se etter de største og ta godt tak i bladfestet og dra opp – bladene er gode i salaten Til din andel
Bladpersille Ved siden av betene Knip av stilkene, ta litt på hver plante. Til din andel
Koriander Ved siden av squashen Klipp/knip av bladene Til din andel
Savoy kål Nedenfor knutekålen Kjenn på hodene og ta de som er hardest. Bruk kniv og skjær hodet av. 1 stk pr. andel – 2 stk når du har familieandel
Knutekål Til ventre for cirkelen Ta tak i bladene og dra den opp, vri av bladene og la de ligge igjen i åkeren. 2 -3 stk pr. andel
Squash Øverst til høyre på åkeren Ta tak i squashen og vri forsiktig rundt, slik at du ikke ødeleggermorplanten Vi har mengder av squash – så her er det bare å forsyne seg.

Tunnelen:
Physalis Til venstre i tunnelen etter agurkene Se under plantene, der ser du disse disse små posene som er gul/hvite – plukk de og du kan pakke de ut der finner du det søte gode bæret. Til din andel
Tomater I tunnelen Plukk forsiktig de som er modne 1-2 stk pr. andel pr. uke
Basilikum I mellom tomatplantene Plukk blader av planten. Til ditt forbruk
Bønner Nederst i tunnelen Vi har grønne og lilla bønner, vær forsiktig når du høster med plantene Plukk til ditt forbruk
Urtefelt:
Salvie urtebed klipp/knip av Har gått hardt utover salvien i vinter, men høst bladene, legg meierismør i panna og stek bladene
Løpstikke urtebed klipp/skjær av Løpstikke – her er det bare å høste – se etter de yngste bladene.
Russisk Estragon urtebed klipp/skjær av Her er det bare å høste ivei, høst buketter som du henger til tørk hjemme.
Mynter urtebed klipp av Ikke så mye mynte i år,men høst buketter som du henger til tørk hjemme.
Sitronmelisse urtebed klipp av Langt nede på feltet vil du finne sitronmelissen.
Kinesisk gressløk urtebed klipp/knip av – høst litt på flere planter og ikke kutt ned hele tuva på en plante. Plukk de små blomsterknoppene, de er veldig gode. Høst og frys ned denne deilige hvitløksmakende gressløken

Bærfelt nede ved tunnelen og espaliefeltet opp ved våningshuset.
Tindved ved bringebærhekken Pass på her er det små stikker, men du får lønn for strevet ved å plukke disse gode bærene. Til din andel
Rips røde og hvite bærfeltet – espalierfeltet Oppe på espalierfeltet er det viktig at du tar med deg hele rakkelen når du plukker. Her er det nok til alle – vær så god, plukk ivei.
Solbær bærfeltet – espalierfeltet Oppe på espalierfeltet er det viktig at du tar med deg hele rakkelen når du plukker. Her er det nok til alle – vær så god, plukk ivei.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *