Høstemelding uke 35-36

Hva Hvor Hvordan Hvor mye
Åkeren:
Purre Ved siden av løken Hvis den sitter fast i jorda, løsne den med greip. Til din andel
Stangselleri Ved siden av purren Skjær av stilkene, noen få på hver plante Til din andel
Bondebønner Ved siden av potetene Se etter de tykkeste belgene, plukk forsiktig av morplanten Til din andel
Brokkoli Første felt på venstre side Brokkolien vår kommer med mange sideskudd etter at midt kålen er kuttet. Til din andel
Blomkål Nedenfor brokkolien Bruk kniv og skjær av blomkålhodet. Her er sesongen over – finner dere noe brukbart – plukk
Romanesco Nedenfor blomkålen Bruk kniv og skjær av. Ta de største først Romanescoen er stor, og noe missfarget, men ved koking blir den grønn og fin
Grønnkål Nedenfor sirkelen Bryt av de nederste bladene Til din andel
Rødkål Nedenfor grønnkål Kjenn på hodet at det er hardt, skjær av med kniv 1-2 stk pr. andel pr. uke
Spisskål Nedenfor rødkålen Kjenn på hodet at det er hardt, skjær av med kniv Overmoden, men skjær vekk det som eventuelt er dårlig og bruk resten
Kålrot Nedenfor spisskålen Det er de første radene fra grassveien som er klar for høsting. Til din andel – de største bør høstes og lagres
Nepe ved siden av linen ta tak i grasset og dra den opp – se etter de største . Her er det mye, ingen begrensning.
Løk rød og kepa nedre feltet Se etter stor løk hvor den grønne delen har lagt seg ned. Til din andel
Potet Helt nederst på jordet helt til høyre Ta tak i riset og dra opp, bruk grevet og grav fram potetene – ta med alle, men kast de som er grønne. Vi har mye potet og det er fine innhøstingsforhold, så høst mer enn til dagsforbruket ditt.
Spinat Nedenfor squashen Skjær – knip av bladene Til din andel
Salat Nedenfor squashen Her plukker du blader fra salaten – ikke skjær av hele rosetten. Til din andel
Reddiker Nedenfor squashen Reddikene har blomstret og kommer nå med belgene som er veldig gode. Til ditt forbruk
Ruccula Nedenfor squashen Rucculaen blomstrer – smak på blomstene de er deilige. Til ditt forbruk
Dill Ved siden av spinaten Klipp, eller knip av ønsket mengde dill Til din andel
Mangold Sør i det øvre feltet Skjær av bladene – de ytterste først Her er det mye
Rødbeter Ved siden av mangolden Se etter de største og ta godt tak i bladfestet og dra opp – bladene er gode i salaten Til din andel
Polkabeter Ved siden av mangolden Se etter de største og ta godt tak i bladfestet og dra opp – bladene er gode i salaten Til din andel
Bladpersille Ved siden av betene Knip av stilkene, ta litt på hver plante. Til din andel
Koriander Ved siden av squashen Klipp/knip av bladene Til din andel
Knutekål Til ventre for cirkelen Ta tak i bladene og dra den opp, vri av bladene og la de ligge igjen i åkeren. 2 -3 stk pr. andel
Squash Øverst til høyre på åkeren Ta tak i squashen og vri forsiktig rundt, slik at du ikke ødeleggermorplanten En og annen squash finner du ellers så er det sluttfasen nå.

Tunnelen:
Bønner Til høyre inne i tunnelen Vi har tre forskjellige typer bønner, en lilla, en grønn og en grønn som har ett hårete skall Ta de lilla og grønne med glatt skall først. Vi har mye bønner så høst til innfrysning også.
Physalis Til venstre i tunnelen etter agurkene Se under plantene, der ser du disse disse små posene som er gul/hvite – plukk de og du kan pakke de ut der finner du det søte gode bæret. Til din andel
Tomater I tunnelen Plukk forsiktig de som er modne 1-2 stk pr. andel pr. uke
Basilikum I mellom tomatplantene Plukk blader av planten. Til ditt forbruk
Urtefelt:
Salvie urtebed klipp/knip av Har gått hardt utover salvien i vinter, men høst bladene, legg meierismør i panna og stek bladene
Løpstikke urtebed klipp/skjær av Løpstikke – her er det bare å høste – se etter de yngste bladene.
Russisk Estragon urtebed klipp/skjær av Her er det bare å høste ivei, høst buketter som du henger til tørk hjemme.
Mynter urtebed klipp av Ikke så mye mynte i år,men høst buketter som du henger til tørk hjemme.
Sitronmelisse urtebed klipp av Langt nede på feltet vil du finne sitronmelissen.
Kinesisk gressløk urtebed klipp/knip av – høst litt på flere planter og ikke kutt ned hele tuva på en plante. Plukk de små blomsterknoppene, de er veldig gode. Høst og frys ned denne deilige hvitløksmakende gressløken

Bærfelt nede ved tunnelen og espaliefeltet opp ved våningshuset.
Grønne og blå druer Oppe ved espalierfeltet Kjenn etter at de er modne før du klipper av en klase 1-2 klaser pr. andel
Tindved ved bringebærhekken Pass på her er det små stikker, men du får lønn for strevet ved å plukke disse gode bærene. Til din andel
Hyllebær bærfeltet Hyllebærene er klare for høsting, høyt henger de, men ta tak i greinene og bøy de ned – klipp av klasene Til din andel

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *